Hoe een goede boekhouder je geld kan besparen

Hoe een goede boekhouder je geld kan besparen

Als zelfstandig ondernemer is de boekhouding van je bedrijf een hele klus. Klanten vinden en behouden en het uitvoeren van je kerntaken slokken vaak een groot gedeelte van je tijd op. De boekhouding is misschien niet het spannendste onderdeel van je werkzaamheden, maar toch zeker wel een van de belangrijkste. In dit artikel geven we redenen waarom je de administratie van je bedrijf uit zou moeten besteden of op zijn minst een belastingadviseur in dienst zou moeten hebben.

 

Betaal minder belasting

Belasting betalen vindt niemand leuk, maar moeten we allemaal. Een goede belastingadviseur of boekhouder zal altijd samen met jou kijken hoe je belasting kunt besparen. Natuurlijk altijd binnen de grenzen van de wet, maar wel met behulp van handige kneepjes die de wet nu eenmaal biedt.

 

Het scheelt frustratie

Het opstellen van je jaarrekening kan elke keer weer een hoop frustratie met zich meebrengen. Een boekhouder neemt die frustratie weg, zodat jij je kunt focussen op wat je echt leuk vindt: het leiden en uitbreiden van je bedrijf. Dat is toch waarom je ondernemer bent geworden?

 

Jouw tijd is ook geld waard

Veel ondernemers schrikt het af om geld te betalen voor iets wat ze zelf ook kunnen. Maar vergeet niet: jouw tijd is ook geld waard. Elk uur dat jij besteedt aan de boekhouding is een uur waarin je ook je klanten had kunnen helpen of je bedrijf sterker had kunnen maken. De tijd die jij besteedt aan je cijfers kost je bedrijf daarom ook geld. Deze kosten zijn weliswaar minder meetbaar, maar ze zijn er wel degelijk.

 

Winstoptimalisatie

Besteed je de bedrijfsadministratie al uit? Denk dan eens na over het inschakelen van een accountant Zwolle zoals Brockbernd. Die kan samen met jou kijken naar hoe jij meer winst kan maken, bijvoorbeeld door in kosten te snijden of slimmer te investeren. Een accountancykantoor kan op die manier zijn eigen kosten meer dan terugverdienen.

 

Extra controle

Bovendien controleert een certificerend accountant ook jouw boeken en tekent hij af voor de juistheid hiervan. Dat betekent dat jij niet meer verantwoordelijk bent voor de correcte jaarrekening en winst- en verliesrekening, maar dat het accountancykantoor dat is. Hierbij spreek je eventueel een drempel af, waarbij je zegt dat fouten onder een bepaald bedrag aanvaardbaar zijn, maar dat alles daarboven gecorrigeerd wordt. Zo krijg je meer grip op je bedrijfsvoering en meer zekerheid over je jaarcijfers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *